Kirjallisuutta viileämmän ilmaston permakulttuurista

Talven aikana olen lueskellut paria kirjaa, jotka käsittelevät permakulttuurisuunnittelua jo ainakin hieman Australian olosuhteita viileämmässä ilmanalassa toimivien ihmisten kokemusten pohjalta. Lisäksi luettavana on ollut kotimainen kanakirja, joka kannattaa kyllä kaikkien kanojenpitoa suunnittelevien vilkaista, niin kattava ja samalla viihdyttävä teos on se.

Näistä kahdesta teoreettisempi ja muutenkin hieman tuhdimpi paketti on Peter Banen ”Permaculture Handbook”. Erityisesti tässä kirjassa pidin siitä, että suunnittelun ohjauksessa kulki mukana myös ajatus pitkän aikavälin jatkumosta (esim. sukupolvelta toiselle) sekä siitä, miten suhteuttaa suunnitelma siihen kuinka paljon apuvoimia systeemin ylläpitoon on käytettävissä. Tutustukaapas itse lähemmin mikäli kiinnostus heräsi! Kuvaa klikkaamalla pääsee kirjan omille kotisivuille.

Toinen vielä viileämmän ilmaston tuoreehko permakulttuurikirja on Ben Falkin ”The Resilient Farm and Homestead”, joka ei sinänsä valtavasti avaa permakulttuurisuunnittelun teoriaa, mutta tuo lukijoille ainkin itselleni erittäin kiinnostavaa kokemusta suunnitteluprosessista juuri heidän tilallaan. Kirjassa kerrotaan paljon siitä miten he ovat suunnitelleet Vermontissa sijaitsevan tilansa, miten perustelleet eri päätöksiä, mikä on toiminut ja mikä ei, ja kuinka arki tilalla toimii. Yksi relevanteimmista kirjoista tähän mennessä, siispä suosittelen. Lisätietoja löytyy klikkaamalla kuvaa.

Ja viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä Kirsti Hassisen ”Omat kanat, omat munat”, joka kuten jo sanottua kertoo kattavasti kotikanalan perustamisen ja hyvinvoivan kanakatraan hoidon asiat. Lukuiloa! 🙂

Huom. kirjaesittelyt on julkaistu puhtaasti jakamisen ilosta, eikä postaukseen liity minkäänlaisia yhteistyösopimuksia kirjoittajien kanssa.

Yksi ajatus artikkelista “Kirjallisuutta viileämmän ilmaston permakulttuurista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s