Venäläiset todistavat, että pienimuotoinen luomuviljely voi ruokkia maailman

Poiminta ja käännös Reclaim Grow Sustain-sivustolta löytyneestä artikkelista
Russians Proving That Small-Scale Organic Agriculture Can Feed The World

Vuoden 1999 virallisten tilastojen perusteella 92% Venäjän perunoista, 77% sen vihanneksista, 87% hedelmistä, 59,4% lihasta ja 49,2% maidosta tuottettiin 35 miljoonan perheen toimesta (joihin kuuluu 105 miljoonaa ihmistä, 71% maan väestöstä). Kullakin näistä perheistä oli viljeltävänään dacha, palstapuutarha, joiden yhteispinta-alat kokonaisuudessaan kattavat 8 miljoonaa hehtaaria.

dascha kin domain russian organic homestead agriculture


Luvut ovat entistä vaikuttavampia, kun otetaan huomioon niiden vaikutus Venäjän talouteen. Vuonna 2004 puutarhureiden tuotos oli 384 miljardin ruplan (n. 9,5 miljardin euron) arvoinen, 51% koko Venäjän maatalouden tuotosta – tai 2,3% maan BKT:stä. Määrältään se päihittää monet muut teollisuudenalat: sähköntuotanto (371 miljardia ruplaa); metsä- ja paperiteollisuus (180 miljardia ruplaa), öljy (88 miljardia ruplaa), maakaasu (63 miljardia ruplaa), näin muutaman mainitaksemme.

Kannattaa myös muistaa, että Venäjällä on hyvin lyhyt kasvukausi (n. 110 päivää).

Luvut on ilmeisesti alunperin lainattu venäläistä pienviljelyä käsittelevästä artikkelista täältä. (Sharaskin & Gold: Ecofarming and Agroforestry for Self Reliance – Small Scale, Sustainable Growing Practices in Russia,  University of Missouri-Columbia, 2005)

8 ajatusta artikkelista “Venäläiset todistavat, että pienimuotoinen luomuviljely voi ruokkia maailman

 1. Paluuviite: Omavarainen ruoantuotanto yleistä, eli siis helppoa? | Hakkerikartano

 2. pohjoinenpermakulttuuri Kirjoittaja

  Huomasin, että alkuperäinen artikkeli oli muuttunut sitten käännöstyön, jos ihmettelette miksi tekstit ei täsmää. Viljelevien perheiden määrä oli päivityksessä tippunut 30:stä 16,5:n, ja tilastoihinkin oli tullut muutoksia.

  Vastaa
 3. Laskutoimitus

  Vaikuttavaa mutta ei tämä asiaa todista. Mahdollistä lähinnä venäjällä. 8,3 asukasta / km², kun taas kiinassa 140,9 as / km². Vertailun vuoksi suomessa on 17,9 as / km²

  Vastaa
  1. pohjoinenpermakulttuuri Kirjoittaja

   Juu, eli tarkoitat, että otsikon sana ”todistavat” ei ota huomioon kaikkia tekijöitä, ja että sun mielestä artikkelin pohjalta ei voi absoluuttisesti taata, että kaikissa maissa ja olosuhteissa saman systeemin soveltaminen voisi johtaa siihen, että ihmisillä on riittävästi ruokaa syötävänään?

   Vastaa
 4. Vihreä puutarhuri

  Mielenkiintoinen artikkeli ja tutkimus! Varsinaisiin lukuihin suhtaudun varovaisesti — miten palstapuutarhureiden lukumäärä ja varsinkin sato on saatu laskettua? (Kuka suomalainenkaan kotitarveviljelijä mittaa tarkasti tai osaa luotettavasti arvioida palstansa koko sadon määrän?) Kaikesta huolimatta tämä kertoo pienviljelyn tärkeydestä, vaikkei luvut täysin täsmäisikään.

  Vastaa
 5. Alpo Penttinen (@alpopenttinen)

  Suomessa on koti viljely mennyt alamäkeen Sota-aikana se antoi elan toa maasutulla moneen perheeseen Jos rahat EU:ssa hummataam alkaa perheviljelmät taas lisään lisääntyä kun maatilagt on ajettu kotimaasta alas Konkussiin isoissa on isot kulut

  Vastaa
 6. Mikko

  Eipä ole tullut viljeltyä pihalla muuta kuin hiukan perunaa (se on niin helppo), lehtikorianteria ja ruohosipulia.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s