Havaintoja jäniksenpelättimistä

Hedelmäpuun kuori, oksat ja silmut ovat pohjoisessa pihassa jänö vemmelsäären talvista herkkuruokaa. Hankien kohotessa maanpinnan läheltä verkollakin suojattu puu saattaa yllättäen jäädä ylemmiltä osiltaan jänöjen ulottuville, ja päätyä nököhampaiden kaluamaksi. Tässäpä yksi mainio keino pupujen torjuntaan minimivaivalla!

Viime viikonloppuna kävin katsomassa nuoria hedelmäpuita, jotka oli suojattu verkkojen sijaan yksinkertaisesti käytetystä sukkahoususta tehdyillä pussukoilla. Niiden sisälle oli sullottu hiusharjaan jääneitä irtohiuksia, jolloin molemmista lähtevä ihmisen haju pitää puput aisoissa.

IMG_4573

Yksinkertaista! Kierrätysmateriaaleista ja uusiutuvista luonnonvaroista valmistettuja jäniksenpelättejä.

IMG_4574

Tässä on tuoreeltaan menty vierestä ohi, mutta pikku kirsikka on pysynyt koskemattomana.

Kaikkien puiden rungot olivat säilyneet täysin koskemattomina, tosin parin puun alimpia oksia oli käyty maistelemassa. Vierailut olivat kuitenkin loppuneet kun karkoitetta oli vahvistettu, eli oksiin oli hiljattain ripustettu vielä toiset tuoreet hiuspussukat syksyllä laitettujen lisäksi.

IMG_4578

Tätä oli käyty vähän maistelemassa, mutta siinäkin runko yhä ehjä, ja karkotteen vahvistus tuoreilla hiuksilla on pysäyttänyt vierailijat.

Niin, onhan se hiukan kuumottavaa jättää puut tuolla lailla aivan ilman fyysistä suojaa, tosin kakkos (tai ykkös)strategiana talon väellä oli kyllä korjata pihalla vierailevat jänöt tilaisuuden tullen pataan porisemaan, jolla saattaa myös olla torjunnan menestyksekkyydessä oma osansa. Joten jokainen kokeilkoon omalla vastuullaan!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Havaintoja jäniksenpelättimistä

  1. Katri

    Puut säilyivät yli talven samassa tilassa kuin kuvienottohetkellä! 🙂

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s