Kirja: Kattojen hyödyntäminen kaupunkiviljelyssä

Oulun Vihreä lähiö-seminaarissa tuli esille monenlaista, yhtenä mitä mielenkiintoisimpana asiana Minna Piirosen esitelmä kattojen hyödyntämisestä kaupunkiviljelyssä. Piironen on tehnyt aiheesta maisterin opinnäytetyönsä taideteolliseen korkeakouluun. Kirjan muotoon tehty työ ei ole ainakaan vielä myynnissä paperipainoksena, mutta sen voi ladata PDF-versiona täältä. Ilahduttava lisä tämän aihepiirin suomenkieliseen lukemistoon.

”Katot muodostavat laajan, hyödyntämättömän alueen kaupungissa. Mikä olisi parempi keino hyödyntää niitä kuin viljellä katoilla ruokaa kaupunkilaisille? Urbaani ruoantuotanto on tärkeä osa kaupunkien kestävää kehitystä. Ruoan ekologinen jalanjälki on tullut yhä tärkeämmäksi. Viljelemällä itse kaupunkilaiset saisivat ympäristöystävällisempää ja terveellisempää ruokaa lautaselleen. Viljelemällä katoilla kaupunki hyötyy myös kasvikattojen positiivisista vaikutuksista kaupunkiekologiaan.”

“Kaikkialla missä nyt kasvaa jotain, voisi kasvaa ruokaa. Kun tuntee ilmastonmuutoksen ja öljyn tuotantohuipun megatrendit, voi tämän suoraan kirjoittaa muotoon: kaikki pinnat ovat
potentiaalisia kasvimaita. Tulemme kasvattamaan ruokaa puistoissa, kerrostalojen sisäpihoilla, parvekkeilla, rakennusten seinillä, katoilla ja ikkunoilla.”
(Mokka 2010: 51)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s