Permakulttuurikiertueen kuulumisia

Jerome Osentowskin kymmenen päivän permakulttuurikiertue Suomessa on nyt saatu päätökseen, ja voin sen julistaa mainion menestyksekkääksi! Coloradosta Suomeen matkustanut Jerome oli myös itse erittäin tyytyväinen saamaansa vastaanottoon sekä kaikkeen näkemäänsä ja kokemaansa.

Kiertue koostui luennoista, viikonlopun mittaisesta kurssista sekä konsultaatioista. Helsingin Hubissa järjestetty luento veti paikalle lähes 90 henkilöä, ja Turun Koroisissa järjestetty metsäpuutarhoja ja kasvihuonesuunnittelua käsittelevän viikonloppukurssin 30 osallistujapaikkaa täyttyivät parissa päivässä. Helsingissä Jerome vieraili myös Hyötykasviyhdistyksen Annalan puutarhassa sekä Yhdysvaltain suurlähetystössä vaihtamassa ajatuksia syötävien kasvien käytöstä maisemasuunnittelussa sekä paikallisen ruoantuotannon kannustamisesta kaupunkialueilla.

Helsingin Hubilla järjestetty permakulttuuriluento veti paikalle ilahduttavan lähes 90 kuulijaa. Lisäksi Jerome luennoi Turussa sekä Frantsilan hyvän olon keskuksessa Hämeenkyrössä. Kaikilla luennoilla väkeä oli laidasta laitaan kaikista ikäryhmistä.

Permakulttuuriluennolla oli salintäydeltä väkeä Helsingin Hubilla

Luennoillaan Jerome esitteli instituuttinsa metsäpuutarhoja ja kasvihuoneita sekä kertoi mm. paikallisista koulupuutarhaprojekteista, joita CRMPI on ollut mukana toteuttamassa. Niistä viimeisin, Roaring Fork High Schoolin pihalle pystytetty kupukasvihuone ja sen ympärille istutettu metsäpuutarha toimivat nyt mm. luonnontieteiden ja maatalousopin ”elävänä laboratoriona” ja tuovat samalla terveellisen lisän pääasiassa teollisesti prosessoiduista eineksistä valmistettuun kouluruokaan. Tutustu aiheeseen tarkemmin RFHS:n koulupuutarhablogissa, josta löytyy myös hyviä kuvia ilmastopatterillisen kupukasvihuoneen koko rakentamis- ja istutusprosessista.

Viikonlopun kurssilla Turun Koroisissa syvennyttiin tarkemmin kahteen pääaiheeseen, metsäpuutarhoihin ja kasvihuonesuunnitteluun. Kurssilaiset perustivat Koroisiin myös paikallisten permakulttuuriopintopiiriläisten tuomista puuntaimista sekä monivuotisista yrteistä pienen metsäpuutarhan alun. Katso kurssiviikonlopun kuvia täältä!

 

Kasvihuoneen paikan mittailua Kustavin Itätalon pihapiirissä

Suomen vanhin kasvihuone löytyy Annalan puutarhasta

Yksi ajatus artikkelista “Permakulttuurikiertueen kuulumisia

  1. lumi

    voi hitsi kun harmittaa etten ollut tuolla! kiinnostavaa, tosi. täytyy seurailla jos metsäpuutarhurointia tulee taas turun seudulle. ü

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s