PDC eli Permaculture Design Certificate-kurssi

Ajattelin tutustuttaa lukijoita muutamalla sanalla Permaculture Design Certificate-kurssiin.  Mitä kurssilla tapahtuu, ja miksi se kannattaisi käydä? Kurssi kattaa kokonaisvaltaisesti kestävän suunnittelun osa-alueet sekä niiden keskinäisen yhteenpunoutumisen tavalla, joka mullistaa tavanomaiset ajattelutavat ja usein avaa  näkemään maailman uusin silmin. Kurssi antaa ensisysäyksen permakulttuurimaailmaan, ja on ennen kaikkea rakentaa vankan ymmärryksen siitä mitä permakulttuuri on. Se siis tutustuttaa permakulttuurin termeihin, ajattelutapaan ja opettaa lähestymään asioita toisenlaisesta perspektiivistä. Tuhannet ja taas tuhannet PDC-osallistujat ympäri maailmaa saapuvat kursseille kaikilta elämän ja työelämän alueilta pankkiireista arkkitehteihin ja katastrofityöntekijöihin, muusikoista sairaanhoitajiin, ja palaavat kotiin täynnä tarkoituksenmukaisuutta ja positiivista energiaa.

Paul Taylor opettaa kompostointia PDC-kurssilla

PDC-kurssi on yleensä kahden viikon intensiivikurssina järjestettävä 72h laajuinen permakulttuurin kansainvälisesti tunnustettu perusoppimäärä, joka avaa tien permakulttuurisuunnittelun perusteisiin, käytännön toteutukseen sekä lisäopintoihin.  Yhä useammin PDC hyväksytään kurssisuorituksena ainakin ulkomailla myös osaksi yliopisto-opintoja. PDC-kurssin sisältö perustuu Bill Mollisonin Designer’s Manualiin ja siihen kuuluvia osioita ovat esimerkiksi permakulttuurin teoria ja periaatteet, suunnittelumenetelmät, energiatiehokas rakentaminen, maaperä, maaperän kunnostus ja eroosionhallinta, ympäristöystävällinen talosuunnittelu, maanrakennustyöt, ilmasto-olot, strategiat kaupungeissa ja maaseudulla, kierrätys ja jätteiden hallinta, raha ja talous, ns. näkymättömät ja sosiaaliset rakenteet ym ym.

”It’s a shift in a way that I look at the world”
harjoittelija Zaytuna Farmilta

Monen hämmästyttävän yhteensattuman ja kautta päädyin itse pitkään haaveilemalleni PDC-kurssille, joka oli edellytys työharjoittelulle Permaculture Research Institute of Australiassa keväällä 2009, ympäristötekniikan amk-opintojeni loppumetreillä. Oli todella arvokas päätös pulahtaa permakulttuurin maailmaan hyvän ja kokeneen opettajan kurssilla, ja paras positiivinen tapa lähestyä hieman kaavoihin kangistettua ympäristötekniikan tutkintoa uudesta näkökulmasta. Tuon kurssin olisi voinut käydä heti opintojen aluksi ensimmäisen lukuvuoden syksyllä, niin olisi ollut paljon mielekkäämpää kaikki kouluaika!

P.S. Oletko käynyt itse PDC-kurssilla? Jätä kommentti ja kerro kokemuksistasi!

4 ajatusta artikkelista “PDC eli Permaculture Design Certificate-kurssi

 1. Satu Tucknott

  Hei! Minä ja kumppanini teimme PDC:n Länsi-Australiassa useita vuosia sitten. Hauskaa nähdä että täällä on muitakin asiasta kiinnostuneita! Tapahtumia vaan kehiin, olisi kiva tavata Permakulttuurin merkeissä!

  Vastaa
 2. Tuuli Tukiainen

  Kiinnostava aihe todellakin! Onko Suomessa vielä mitään mahdollisuutta kouluttautua/kurssittautua asian tiimoilta?

  Vastaa
 3. pohjoinenpermakulttuuri Kirjoittaja

  Suomessa oli juuri elokuussa PDC-kurssi Turussa, josta on täällä blogissakin erillinen artikkeli. Se oli mahtava juttu saada Suomeen! Kursseja tulee vähän sitä mukaan kun joku innostuu järjestämään, keskitettyä toimintaa ei vielä ole. Ainakin Turun AMK on järjestänyt ja tukenut paria lyhyempää kurssia. Ilmoitukset tulevat Kursseja ja tapahtumia- sivulle sekä permakulttuuritiedotus-listalle, jonne kannattaa liittyä jos aihe kiinnostaa. Meitä on jo pieni porukka jotka opettavat ainakin intro-kursseja myös Suomessa. Ottakaa toki yhteyttä pohjoinenpermakulttuuri ät gmail piste com jos kiinnostaa järjestää kurssia tai luentoja omalla paikkakunnalla!

  Vastaa
 4. Minni

  Hei! PDC kurssi kiinnostaisi hirmuisesti. Muutama kuukausi sitten sain kunnon innostuksen permakulttuuriin ja tuo olisi loistava alkusysäys itsenäisen opiskelun rinnalle. Syyskuussa näköjään olisi Kolilla kurssi jopa tarjolla. Osaatko sanoa vinkkiä onko olemassa tahoja, jotka voisivat myöntää apurahaa tähän, sillä taloudellinen tilanne ei muuten tuota vielä syyskuussa mahdollista? Itse katselin esim. biodynaamisen viljelyn säätiötä ja metsämiesten säätiötä, mutta kummankaan apurahojen hakuajat ei oikein osu kohdalle. (Vaikka tuskinpa kukaan moisia hakemuksia nyt kesällä käsitteleekään :D). Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan – ja kiitos blogisi tarjoamasta inspiraatiosta!

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s